SIF AUKTORISERAD
RIDSKOLA
UTERITT
TRÄNINGSANLÄGGNING

Instagram @ornasgard
Facebook

Ridläger & Kurser

ALLA VÅRA INSTRUKTÖRER PÅ LÄGREN ÄR UTBILDADE

Ridläger är lika härligt för vuxna som för barn. Vi lägger fokus på att du ska lära dig mer om din individuella ridning och islandshästar, ha underbara och lärorika dagar med likasinnade. Vi planerar läger på alla nivåer.

    Självklart anpassas ridpassen efter dig och din hästs nivå. Lägren pågår i 3 till 6 dagar. På våra läger får du ha en "egen" islandshäst som bara är din under hela veckan. Vi

rider två gånger per dag, har teori och stalltjänst och en massa skoj och barbacka ridning. Nyttiga träningspass blandas med härliga långturer. Vi badar så klart med eller utan hästar i Örnäs sjön som ligger vid nedanför stallet.

    Cafét serverar alltid hemlagat och hembakat. Dagarna avslutas om vädret tillåter på vår uteplats med utsikt över hästhagarna och Örnässjön med mycket hästsnack!

Kurser

Vi har 1 till 3 dagars kurser med olika teman. Kurserna innehåller ridpass, teori samt lunch och kaffe. För information & anmälan till lägren kontakta oss på tel 08-581 650 72 eller via mail klick@här.

    Vi skapar även skräddarsydda kurser för er om ni är minst 6 personer. Anmälan är bindande, 60% återbetalas mot läkarintyg.

Kurs med Julia 30 September

Fokus kommer att läggas på hur man rider och tränar olika typer av Islandshästar i galopp. Som ni säkert vet är det stor skillnad på galoppen mellan olika hästar, det är inte alltid lätt att veta hur man ska inverka korrekt för att hjälpa hästen så bra som möjligt. Självklart rider vi även andra gångarter och övningar då dessa är viktiga för att förbereda en bra galopp.

2 ridpass, teori, Lunch & fika Pris: 1 550 kr med hyrd häst 1350 kr med egen häst

Anmälan görs via mail, eva@ornasgard.com


Ridweekend med Liz 20 - 22 Oktober

Möt hösten med en fartfylld och färgsprakande helg! Lärorika ridlektioner, härliga uteritter varvas med god mat och mycket hästsnack!

Fredag: Ankomst ca kl.14.00 – 1 ridpass Fika, After-ride mingel och middag.

Lördag: frukost, lunch, fika & middag 1 lektion & 1 uteritt ca 1,5 tim

Söndag: frukost, lunch och fika långritt med medhavd lunch med avslutningsfika i cafet

Pris: 4900 kr RIDVANA KRÄVS. Anmälan görs via mail: eva@ornasgard.com


Kurs för Fredrik 28 - 29 Oktober

Lärorika, roliga dagar med god mat och mysigt mingel. På den här kursen har vi lektioner på ridbanan, ovalbana och ute i naturen i alla gångarter. 2 ridpass/dag, teori, lunch och fika under båda dagarna. Pris 2400 kr. Anmälan görs via mail: eva@ornasgard.com


Hästmys på höstlovet 1 & 2 November

Hästmys under höstlovet  för barn från 6 år De här dagarna blir även återträffsdagar för de yngre barnen från sommarens knatteläger! Ridning varvas med hästpyssel, roliga lekar med och utan häst. Lunch och mellanmål serveras under dagen. Pris: 900 kr/dag man kan anmäla sig till en eller båda dagarna Anmälan görs via mail: eva@ornasgard.com


Återträffsdagar 3 och 4 November

Instruktörer Wilma & Amanda

Det går att anmäla sig till båda dagarna eller bara till en dag. Pris/dag 1100 kr, övernattning går att boka med middag och frukost, pris 400 kr. Dagen innehåller 1 lektion samt en uteritt, lunch och bullar och varm choklad. Barnen delas in i små grupper utifrån sin ridkunskap. Dagen startar kl.9.00 på fredag morgon med samling i cafet och gruppindelning och utdelning av hästar. Dagen avslutas ca kl.16.30-17.00 Om det är så att någon har någon form av allergi är det bra om ni kan vara gulliga och ringa till ”matCissi” så fort som möjligt och berätta det eller om ni har andra frågor.

Stallet: 08-58165072 Eva: 0705092809 Cissi: 0703056673.

Att ta med lista: Ridkläder – så klart, för alla väder Det ska bli så mysigt att ses igen, vi och hästarna längtar! Anmälan görs via mail: eva@ornasgard.com

Allt material på ornasgard.se skyddas av upphovsrättslagen (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk och får ej kopieras eller distribueras vidare utan

upphovsrättshavarnas uttryckliga samtycke. Citera oss gärna, men ange alltid källan. För frågor kontakta oss via mail.